Nästa generation snabbladdare från Tesla är på gång

Ett bygglov skvallrar om att en första anläggning med nästa generationens snabbladdare från Tesla är på gång. Anläggningen kommer att få 40 stycken V4-Superchargers och ska byggas i amerikanska Arizona.

Det unika för anläggningen utöver att den får Teslas nya snabbare V4-snabbladdare är också stora satsningar på energiproduktion och lagring. Anläggningen kommer att få 420 kvadratmeter solceller och energilagring.

– Superchargers med solenergi & batterier är den långsiktiga visionen, kommenterar Elon Musk via Twitter.

Detaljerna om de nya Supercharger V4-laddarna och hur Tesla vill utforma sina snabbladdningsstationer i framtiden är i övrigt väldigt få. Efter att Tesla öppnat upp snabbladdarna för andra elbilsmärket har många efterlyst snabbladare med längre kablar eller stationer som gör det enklare för elbilar med laddporten på ”fel” sida att ladda.

Idag har Tesla Supercharger V3 en kapacitet på upp till 250 kW. Den nya generationen lär innebära snabbare laddning. Tidigare uppgifter pekar på att de nya laddarna får både ett nytt utseende och kommer kunna ladda snabbare.

– Idag ligger vi på 250 kW, så självklart, kommer vi att ta oss mot 280, 300, 350 kW, ska Elon Musk ha sagt i samband med ett leveransevent.

En annan tillverkare som har fokus på snabbare laddning är biltillverkaren Xpeng. Tidigare i höst demonstrerade man en snabbladdare som skulle kunna ladda med upp till 480 kW. En sådan laddare skulle göra det möjligt att ladda på elbilen med 15 nya mil på fem minuter.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.