Demonstranter försökte storma Teslas fabrik i Berlin

Idag har demonstranter samlats utanför Teslas fabrik i Berlin, för att demonstrera emot Teslas utbyggnadsplaner av fabriken som man menar är ett hot mot miljön i närområdet. Dessutom samlas många för att demonstrera mot kapitalismen.

Tesla rapporteras ha uppmanat personalen att arbeta hemifrån idag. Det hela tycks vara befogat, eftersom bilder från dagen visar (enligt uppgifter) hur närmare 800 demonstranter har försökt storma fabriksområdet under dagens protester.

Aktivisterna ska ha brutit sig igenom polisens avspärrningar och orsakat bråk. Tyska tidningen Handelsblatt skriver att en kvinna och tre poliser skadats. Situationen ska nu ha lugnat ner sig

Aktivisterna har sedan februari bosatt sig i närområdet och skogarna. De har bland annat byggt trädkojor i de angränsande skogarna för att försökta förhindra skövlingen av skogen. Polisen vill se till att kojorna rivs, och en juridisk tvist pågår för tillfället.

Det är inte den första attacken mot Tesla i år. I mars slog en brandbomb riktad mot Tesla ut strömförsörjningen till fabriken men också i stora delar av det lokala samhället. Produktionen stod som en konsekvens av det still i flera dagar.

Elon Musk kommenterar dagens incident på plattformen X: ”Något konstigt pågår. Någon aning om vem som orkestrerar och finansierar detta?”

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.