Nu hoppas IF Metall stoppa Tesla på riktigt med nytt skyltstopp

Det är nu lite mer än sex månader sedan IF Metall inledde sin strejk mot Tesla. Det med anledning av att man ansåg att Tesla bör teckna ett kollektivavtal för sin verkstadspersonal. Något som Tesla i sin tur sagt att man inte vill göra.

I sin kamp har IF Metall initierat en rad sympatiåtgärder och en tidig åtgärd var att försätta PostNords personal via Seko i sympatistrejk för att stoppa leveranserna av registreringsskyltar till nya bilar. Tesla har dock kunnat runda strejken genom att helt enkelt registrera nya leveransadresser hos Transportstyrelsen.

Sekos tidigare varslade sympatiåtgärder innebar blockad mot utdelning, utlämning och avhämtning av försändelser, brev, paket och pall som görs av PostNord och CityMail till Teslas samtliga arbetsplatser på samtliga orter i Sverige. Utökningen av varslet innebär att detta inte heller kan levereras till de adresser som Tesla registrerat hos Transportstyrelsen.  

– Tesla gör nu allt för att kringgå våra sympatiåtgärder och då svarar vi med att täppa till den möjligheten. Den strid som nu IF Metall tar är viktig för hela den svenska kollektivavtalsmodellen, säger Sekos förbundsordförande, Gabriella Lavecchia.

Seko hotar också med ytterligare konfliktåtgärder om Tesla tar sig runt de nya stridsåtgärderna.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.