Video: Jag kollade in Tesla Cybertruck

Som uppmärksammat tidigare idag så har Tesla bjudit in till visning i ett nytt showroom i Stockholm i samband med att Tesla firar 10 år i Sverige. På plats fanns också en Tesla Cybertruck som jag hade möjlighet att klämma och känna på lite extra.

Tesla Cybertruck är minst sagt en ganska unik skapelse med sin futuristiska design som är inspirerad av filmerna Blade Runner och Älskade spion. Det strukturella skalet består av ett ultrahårt 30X kallvalsat rostfritt stål.

Den modellen som visades upp var den fyrhjulsdrivna varianten Cybertruck som klarar 0 till 100 km/h på 4,3 sekunder, trots en vikt på hela 2995 kg. Men det finns också en Performance-modell kallad Cyberbeast som klarar sprinten på 2,7 sekunder. Andra unika inslag är ett steer-by-wire-system och styrning på bakhjulen.

Se vlogginslaget nedanför:

Som det ser ut idag så finns det inga konkreta planer på att Tesla kommer att lansera Cybertruck i Sverige. Uppvisningen som pågår just nu är en del av en större turné som pågår i Europa. Om detta är ett regelrätt PR-jippo, eller en uppvärmning inför en stundande lansering återstår att se.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.