Ny el-kombi: Peugeot lanserar elbilen e-308 med 400 km i räckvidd

Peugeot lanserar nu två nya elbilar. Det rör sig som femdörrarsmodellen e-308 och den mer rymliga kombiversionen e-308 SW – båda så klart helt eldrivna. Det rör sig om två modeller med lagom prestanda för vardagens resor och kortare utflykter.

I nya Peugeot e-308 och Peugeot e-308 SW sitter en helt nyutvecklad elmotor på 115 kW (156 hk). Även batteriet i modellerna är helt nyutvecklat. Det har en kapacitet på 54 kWh vilket ska ge upp till 400 kilometer i räckvidd. Modellerna ska vara väldigt effektiva, och Peugeot noterar en så låg förbrukning som 12,7 kWh/100 km.

Snabbladdning ska vara möjlig med upp till 100 kW. Det innebär att det ska ta runt 25 minuter att ladda från 20 till 80 procent. AC-laddaren för hemmaladdning är på 3-fas 11 kW.

Peugeot e-308 och e-308 SW är utrustade med nya 18-tums hjul som är specifikt framtagna för märkets helt eldrivna modeller. Utformningen ska förbättra både aerodynamik och optimera prestandan.

Kupén är modern och kännetecknas av en karakteristisk kompakt ratt (med rattvärme), 3-D head up-display och en 10 tum stor pekskärm. När det kommer till teknik och säkerhet finns funktioner som adaptiv farthållare med Start & Go-funktion, dödavinkelvarnare med en räckvidd på 75 meter och Rear Traffic Alert som stöd för när du backar.

Modellerna ska successivt komma ut på marknaden från mitten av 2023. Idag finns dock inget mer specifikt datum för en svensk lansering och inte heller några svenska prisuppgifter.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.