Tesla Supercharger V4 kan få nytt utseende och kommer ladda snabbare

Teslas senaste generation av Superchargers går idag under modellbeteckningen V3. En sådan V3 Supercharger kan idag leverera en laddhastighet på upp till 250 kW. Ett rejält skutt från den tidigare generationen där två laddare delade på en effekt om 150 kW.

Men utvecklingen står inte stilla och Tesla har planer på en V4 Supercharger. Den självutnämnda Tesla Supercharger-fantasten MarcoRP påstår sig ha snappat upp en hel del detaljer om Teslas framtida Supercharger-planer. Det avslöjar han via Twitter.

Med V4-laddarna är det sannolikt att Tesla kommer uppdatera utseendet och använda ett nytt skal som omsluter laddarna. Även om MarcoRP inte kunnat bedöma utseendet så har han fått fram uppgifter om att laddarna kommer bli betydligt större än dagens.

Enligt Twitter-användaren WholeMarsBlog, som också frekvent rapporterar om Tesla, så kommer Tesla rulla ut de första V4 Superchargers i år. Första platsen kommer då att bli i Austin, Texas.

Den nya V4 ska enligt samma källa vara snabbare än dagens V3-laddaren Dessutom kommer V4 (i USA) också få en CCS-kontakt, utöver den Tesla-kontakt som företaget använder i USA.

I Europa använder Tesla redan CCS-standarden. För Europa kommer den högre laddningshastigheten och det nya utseendet vara den större nyheten.

En förhoppning kan vara att Tesla också anpassar utformningen på nästa generationen av Superchargers för att bättre hantera olika elbilar med olika placering av laddporten. Det då nu Tesla öppnat upp för andra elbilar vid många snabbladdare i Europa – och dessutom planerar för att fortsätta göra det globalt.

Enligt tidigare uppgifter planerar Tesla också för att uppdatera hastigheten på sina befintliga V3 Superchargers. Från dagens 250 kW upp till 324 kW.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.