En tuffare Volkswagen ID.5 GTX – unga talanger har skapat Xcite

Unga talanger från tyska Zwickau, Dresden och Chemnitz har fått fria händer att skapa en egen och mer ungdomlig tolkning av Volkswagen ID.5. Resultatet är visningsbilen ID.5 GTX Xcite.

Exteriört har visningsbilen fått genomgå en hel del omarbetning. Hjulhusen är modifierade, dörrtrösklarna bredare och fram- och bakskärmarna justerades därefter.

Bilen kombinerar en matt och blank lack från Lamborghini och Volkswagens lackserier. De unika smidda aluminiumfälgarna på 22 tum är pulverlackerade och skapar ett kraftfullt utseende.

Interiört ligger fokus på hållbara material som både Alcantara och vegansk läder. Kupén, ratten, stolarna, dörrlisterna och taket har fått nya material.

Honeycomb-mönstret som Volkswagen tagit fram för ID-serien finns representerade i stolarna och på dörrsidorna. Projektets logotyp är broderad på de främre nackstöden. Loggan kombinerar ID-logotypen med siffran 8, som symboliserar antalet genomförda projekt hittills.

Pricken över i:et är ett kraftfullt ljudsystem med komponenter från Gladen, Musway and Bang & Olufsen, med 10 förstärkare, en subwoofer och en total effekt på 2000 watt. Dessutom finns en eldriven skateboard nära till hands i bagageluckan.

De 14 ungdomarna som varit med och utvecklat bilen är en del av ett lärlingsprogram inom Volkswagen. Bilen är en visningsbil, och det finns inga planer på att sätta det tuffa konceptet i produktion.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.