Xpeng demonstrerar 480 kW-snabbladdare – 21 mil på fem minuter

I förra veckan visade kinesiska elbilstillverkaren mer av den kommande elsuven Xpeng G9. En av detaljerna som sticker ut med elbilen är snabbladdningen som ska klara hastigheter upp till 480 kW.

För att kunna ladda så snabbt krävs också en snabbladdare med den kapaciteten. Nu har Xpeng demonstrerat tekniken som kan ladda en elbil med 210 kilometer på fem minuter.

Xpeng kallar de nya laddarna för S4. De har en maximal effekt på 480 kW och en maximal strömstyrka på 670 A. Xpeng jämför sig sedan med Tesla vars Supercharger V3 har en maximal effekt på 250 kW och en strömstyrka på 631 A.

I en kort video visar Xpeng när man laddar den nya elbilen Xpeng G9, som blir den första elbilen som ska klara upp till 480 kW.

Xpeng har i Kina byggt ett eget nätverk av snabbladdare. Nyligen öppnade man den första S4-stationen. Idag har Xpeng 1 000 laddare fördelade över 337 städer i Kina. Utbyggnaden ska fortsätta och målet är 2 000 ultrasnabba snabbladdare till 2025.

Xpeng håller också på att lansera sina elbilar i Sverige och några andra länder i Europa. Om Xpeng också kommer att bygga snabbladdare i Europa återstår att se.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.