Mercedes ska lansera liten G-Wagon – ska bemöta Jeep Avenger och Ford Explorer

Mercedes berömda suv G-Wagon ska komma som elbil någon gång under nästa år. Nu bekräftar den tyska tillverkaren att man dessutom för första gången arbetar på ett mindre syskon till modellen. Det skriver bland annat tyska branschtidningen Automobilwoche.

Den mindre G-klassen kan komma någon gång runt 2026 och kommer då så klart också vara eldriven. Men den kommer inte bygga på den MMA-plattform som Mercedes kommer använda i sitt nya instegssegment som man i helgen illustrerat genom konceptet CLA Class.

Istället handlar det om en annan plattform, som är speciellt utvecklad för terrängbilar. Segmentmässigt blir den ett snäpp upp från en kompaktbil:

– Den kommer att vara längre upp på marknaden än en kompaktbil. Jag är inte här för att prata om pris, men segmentmässigt kommer den förmodligen att ligga över en C-segmentbil, sa märkets VD Ola Källenius i samband med bilmässan IAA Mobility.

Den mindre eldrivna suven väntas matcha andra kompakta suvar som exempelvis Jeep Avenger eller Ford Explorer. Två modeller som marknadsförs till folk med en äventyrligare livsstil. Precis som kommande CLA kommer den nya kompakta suven bygga på en 800V-arkitektur, och kunna ladda på med effekter på upp till 250 kW vilket ska ge runt 400 kilometer körsträcka på en kvart.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.