Mini Aceman är en modern elbil med anor från originalet

Mini visar ny sin tredje elbil med det fräsiga namnet Aceman. Den nya eldrivna crossovern erbjudet ett kompakt yttermått med ett maximalt nyttjandet av det interiöra utrymmet. Detta är märkets tredje elbil, och den första som är designad som elbil helt från grunden.

Löftet är alltså en rymlig bil i ett kompakt format för fem personer. Mini Aceman kommer i två versioner. En Aceman E och en mer kraftfull Mini Aceman SE.

Mini Aceman E har ett batteripaket på 42,5 kWh vilket ger en räckvidd på upp till 310 kilometer (WLTP). Motorn leverar 135 kW (184 hk) med ett vridmoment på 290 Nm . Bilen klarar 0 till 100 km/h på 7,9 sekunder, med en topphastighet på 160 km/h. 

Den mer kraftfulla Aceman SE har ett större batteripaket på 54,2 kWh som ger en räckvidd på 406 kilometer (WLTP). Med en högre motoreffekt på 160 kW (218 hk) och ett vridmoment på 330 Nm accelererar Aceman SE från 0 till 100 km/h på 7,1 sekunder, och har en topphastighet på 170 km/h. 

Båda versionerna kan AC-laddas med 11 kW. När det kommer till snabbladdning så är det 75 respektive 95 kW som gäller och att ladda från 10 till 80 procent ska ta precis under 30 minuter.

Storleksmässigt placerar sig Aceman mellan Cooper och Countryman med en längd på 4,07 meter. Bredden är 1,75 meter och höjden 1,5 meter. Bagaget lastar 300 liter och hela 1005 liter om baksätena fälles.

Hela Mini-familjen.

Mini har döpt sin nya designstil till ”Karismatisk enkelhet” och det är något som man säger sig blir extra tydligt på interiören. Genom en noga genomtänkt materialreducering följer modellen konstruktören Alec Issigonis ursprungliga vision.

I förarmiljön finns flera klassiska Mini-element så som den centrala OLED-skärmen och nytolkningen av det ikoniska växelreglaget.

Den cirkelformade OLED-skärmen i interiören och den centrala instrumentpanelen, som mäter 240 mm på diametern och har en platt design i högkvalitativt glas. Med nya MINI Operating System 9 kan samtliga körfunktioner aktiveras intuitivt genom touchskärm eller röststyrning.

Försäljningen av Mini Aceman startar i början av sommaren med de första leveranserna mot slutet av detta året. Några priser har ännu inte kommunicerats.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.