Milence bygger snabbladdare för el-lastbilar på rutt mellan Malmö och Stockholm

Tidigare i april tillkännagav Milence, som ägs av Daimler Truck, Traton Group och Volvo Group, sina första utbyggnadsplaner på en laddstation för tung trafik i Sverige. Det med placering i Varberg.

Nu kommer nästa viktiga strategiska placering och denna gången i Ödeshög. Med sitt läge 350 kilometer från Malmö och 260 kilometer från Stockholm blir det en viktig laddstation för de eldrivna lastbilarna som kör E4:an mellan de två städerna.

Den nya laddstationen i Ödeshög kommer att byggas i två etapper. I ett först steg kommer den bestå av åtta stycken CCS-snabbladdare med en effekt på 400 kW. Den delen av stationen kommer att öppna i höst. I en andra fas kommer stationen utökas med 16 stycken MCS-snabbladdare med betydligt högre effekt.

Stationen i Ödeshög kommer också erbjuda bekvämligheter utformade för att förbättra vilo- och laddningsupplevelsen för förare. Dessa faciliteterna kommer att inkludera en lounge, duschar och toaletter.

– Sverige sitter i förarsätet inom elektriska vägtransporter, och med den nya hubben i Ödeshög är Milence stolta över att vara en pionjär när det gäller att koppla samman landets nyckelstäder med hållbara energilösningar, säger Anja van Niersen, VD för Milence.

– Detta nav förstärker inte bara vårt nätverk utan förstärker också den gröna korridoren mellan Stockholm och Malmö, vilket markerar ett viktigt steg i vårt engagemang för att elektrifiera Sveriges stora transportleder, avslutar Anja van Niersen.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.