Nya elbilen Opel Grandland med upp till 700 km räckvidd

Opel presenterar nu sin helt nya elbil Opel Grandland som bygger på biltillverkarens nya koncerngemensamma plattform STLA Medium. Ett batteri på 98 kWh ger bland annat en räckvidd på upp till 700 kilometer. Att snabbladda batteriet upp till 80 procent ska vara möjligt på en halvtimme.

Nya Grandland har nu blivit större och mäter 4 650 mm i längd, 1 905 mm i bredd och 1 660 mm på höjden. Nya Grandland får också Opels nya designspråk med inspiration från konceptbilen Opel Experimental. Fronten kännetecknas av Opels nya 3D Vizor med Pixel HD-strålkastarna.

Opel beskriver Grandland som en SUV för familjen med en ”mångsidiga interiören” fylld av förvaringslösningar för både förare och passagerare. Totalt erbjuds över 35 liter av extra förvaring.

I linje med Opels hållbarhetsstrategi är allt material i interiören 100 procent återanvänt. Instrumenteringen följer ett horisontellt tema med linjer synliga över instrumentpanelen och in i dörren.

Den 16-tums stora skärmen i mittkonsolen möjliggör styrning av både förarfunktioner och komfortinställningar som AC och stolsvärme. En head up display är också tillgänglig, samt en digital skärm för förarinformation. I ett särskilt Pure Panel-läge tas överflödig information bort från skärmen och ser till att så få distraherande element som möjligt syns.

Några priser eller mer detaljerade tekniska specifikationer har ännu inte kommunicerats.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.