Klart: Årets bil Jeep Avenger kostar från 459 900 kronor

Årets bil blev elbilen Jeep Avenger som är speciellt framtagen för den europeiska marknaden. Nu är det klart vad den kommer att kosta i Sverige och att de första svenska leveranserna startar i augusti.

Jeep Avenger kommer med tre utrustningsnivåer där den lägsta basmodellen Avenger Longitude har ett instegspris på 459 900 kronor. Utöver det erbjuder Jeep också utrustningsnivåerna Altitude och Summit.

De högre utrustningsnivåerna ger bland annat större hjul, fler designdetaljer, nya material, bekvämlighets- och förarassistansfunktioner. Priserna här startar på 484 900 respektive 509 900 kronor.

Samtliga tre varianter har samma batteristorlek och drivlinan. Jeep Avenger är utrustad med ett batteri på 54 kWh vilket ska ge en räckvidd på upp till 400 kilometer.

Snabbladdningen är möjlig med upp till 100 kW, vilket ska kunna ladda batteriet från 20 till 80 procent på 24 minuter. Modellen är trots sin terrängprofil bara framhjulsdriven. Den är utrustad med en motor på 115 kW (156 hk).

– Den helt nya Avenger kommer att erbjuda Jeep-märkeskapacitet som är anpassad för den europeiska marknaden. Denna moderna, roliga och känslomässiga SUV kommer att tilltala en växande skara kunder som letar efter ett kapabelt, kompakt, modernt och helelektriskt Jeep-märkesalternativ, säger Antonella Bruno, chef för Jeep Europe på Stellantis.

Förra året kollade jag in Jeep Avenger lite snabbt på bilmässan i Paris, det klippet kan du se nedanför:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.