BMW i4 får facelift, och fyrhjulsdriven basmodell

BMW i4 har fått sig en mindre exteriör och interiör uppdatering. Det genom nya detaljer som omarbetad grill, nya ljus, nya fälgar och lite nya luftintag. Interiört syns en ny ratt, nya belysta ventilationsutblås, nya digitala tjänster och överdrag på tygstolarna som några av nyheterna.

Men den kanske viktigaste nyheten är att den bakhjulsdrivna BMW i4 eDrive40 nu också kompletteras av en fyrhjulsdriven motsvarigheter. Namnet blir då BMW i4 xDrive40 och nytt är en total motoreffekt på 295 kW (401 hk) och ett vridmoment på 600 Nm. 0 till 100 km/h klarar den på sprinten 5,1 sekunder.

Den nya fyrhjulsdrivna varianten har ett batteri på 83,9 kWh och en WLTP-räckvidd på 548 kilometer. Något kortare än den bakhjulsdrivna eDrive40 som når 600 kilometer med samma variant av batteri.

Några priser för i4 xDrive40 har inte presenterats, men den bakhjulsdrivna i4 eDrive40 kostar från 699 900 kronor.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.