Hongqi visar eldriven cab – total kontrast till jättesuven

För lite mer än ett år sedan kom den eldrivna lyxsuven Hongqi E-HS9 till Sverige. Den stack ut, med sin Rolls-Royce-inspirerade lyxdesign och framför allt med sin stora uppsyn på vägen.

Nu har Hongqi visat upp ännu en ny modell och det i form av en eldriven cab. Namnet är EH7 Convertible och den är baserad på den betydligt mer neutrala sedanen med samma namn som visades upp tidigare i år.

Som cab är Hongqi EH7 betydligt mer fräsig, och det vi får se är en fyrsitsig, tvådörrars sportig skapelse när den nu ställs ut på bilmässan i Beijing. Den gröna färgen bidrar kanske också till att få bilen att sticka ut.

EH7 Convertible är fyrhjulsdriven med en dubbla uppsättning motorer som levererar en total motoreffekt på 455 kW och ett vridmoment på 766 Nm.

Bilen mäter 4980 mm i längd och är ganska bred med en bredd på 1915 mm. Höjden är 1490 mm och hjulbasen på långa 3000 mm. Trots det stora formatet ser den både sportig och rolig ut. Räckvidden är runt 600 kilometer och 0 till 100 km/h ska den klara på 3,9 sekunder.

Modellen som ställs ut på mässan är ett produktionsnära version, och en introduktion på den kinesiska marknaden är planerad till senare i år. Om Hongqi också tar denna bilen till Sverige återstår att se.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.