Video: Ferrari Testarossa med elektrisk drivlina från Tesla blir sylvass

Electric Classic Cars har lagt vantarna på en gammal Ferrari Testarossa från 1980-talet. Ut flög den 420 kilo tunga förbränningsmotorn och in åkte en elektrisk drivlina från Tesla. I en video får vi nu följa med på den allra första provkörningen längs slingriga vägar i Wales. Den elektriska drivlinan gör verkligen underverk för sportbilen. Enligt testföraren är den fantastisk att köra:

– Jag skulle kunna köra den här hela dagen. Den som säger att vi tar bort passionen i bilen genom att göra den elektrisk måste komma och köra den här bilen. Vi har inte slutat le på hela dagen och mitt adrenalin har skjutit i höjden, säger föraren.

– Jag älskar hur regen bara ställer in den snyggt för en kurva. Så när du kommer in i kurvan är det inte jag som bromsar, det är regen. Så fort du kommer till apex är det bara att pressa gaspedalen. Ingen växel bara direkt acceleration, fortsätter föraren.

Provkörningen kan du se nedanför:

Den elektriska drivlinan har också gjort Testarossan snabbare. I sitt originalutförande klarade den 0 till 96 km/h (0-60 mph) på fem sekunder. I de första testerna gjorde den nu sprinten på 3,99 sekunder. Då fick föraren ändå hålla tillbaka eftersom bilen än så länge saknar ett antispinnsystem.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.