Jag kör Nio ET7 från Göteborg till Stockholm utan att ladda

När jag var liten hade jag en radiostyrd bil. Den kunde jag ladda med sladd men det innebar ju ställtid i lekandet. För att lösa det hade jag extrabatterier liggandes på laddningen och jag kunde snabbt byta batteri i den radiostyrda bilen när batterierna tog slut.

Kinesiska elbilstillverkaren som nu är Sverigeaktuell med elbilen Nio ET7 kör på exakt samma koncept. På Nios Power Swap Station är det möjligt att på fem minuter byta ut hela batteriet mot ett nytt som ett alternativ till att ladda elbilen med sladd.

Idag har Nio två stationer i Sverige. En i Varberg och en i Mantorp. Stationen i Mantorp ligger strategiskt placerat mellan Göteborg och Stockholm och jag gav mig därför ut på en resa mellan de två storstäderna för att sätta tekniken på prov.

Min resa ser du i videon nedanför:

Mina reflektioner om Nio ET7 kommer vid ett senare tillfälle, håll utkik på sajten!

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.