Elbilen Chevrolet Bolt återkallas igen för ökad brandrisk

Chevrolet Bolt EV

Elbilen Chevrolet Bolt har både varit en succé och en olycksfågel för General Motors. För två år sedan meddelade GM att man funnit ett fel i batterimodulerna i Chevrolet Bolt vilket gav en ökad brandrisk. En återkallelse med ett batteribyte blev aktuellt för modellåren 2017 till 2019.

Nu tvingas GM återigen att återkalla 140 000 Chevrolet Bolt. Även denna gången handlar det om en ökad brandrisk, men inte i batteriet. Istället är det den krutladdning som finns i bältessträckaren som kan orsaka en brand.

I sällsynta fall kan detonationen av krutladdningen i bältessträckaren vid en olycka göra att gnistorna antänder textilerna i bilen vilket sedan kan orsaka en brand, skriver GM.

Som åtgärd kommer GM att montera en skyddskåpa över bältessträckaren och lägga en metallfolie vid matten nära ventilen till krutladdningen.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.