Taxi Stockholms första eldrivna taxi med batteribyte

Taxi Stockholm håller på att elektrifiera sin taxiflotta. Nyligen öppnade man en egen snabbladdare i centrala Stockholm och från april har man beslutat att alla nya taxibilar man köper in ska vara elbilar.

Taxi Stockholm har också tecknat ett avtal med elbilstillverkaren Nio, på vars bilar det är möjligt att byta hela batteriet som ett alternativ till att snabbladda med sladd. Nu berättar Taxi Stockholm att de första Nio-taxibilarna tagits i trafik.

– Det är alltid kul att se processen när en ny bil kommer in i verkstaden för att sedan omvandlas till en taxi med tillhörande taxiteknik, taklykta och Taxi Stockholms logotyper, säger Pernilla Samuelsson, VD på Taxi Stockholm. 

De nya bilarna är av modell Nio ET7 och är märkets rymligaste sedan. Den erbjuder bekvämligheter som massage i fyra säten och ett rymligt baksäte. Åkkomfort är god – enligt Allt om Elbils egna provkörning av ET7.

När taxin behöver laddas upp åker chauffören till en av Nios Power Swap-stationer där batteriet kan bytas ut. Bytet tar fyra minuter och i Stockholm finns två sådana stationer, en i Frihamnen och en i Arlandastad,.

– Vi är glada över att välkomna en ny aktör som, förutom snabbladdning, även möjliggör snabba batteribyten av deras elbilar. Vi ser fram emot att utöka vårt sortiment av bilmodeller och fortsätta att erbjuda våra kunder säkra, bekväma och hållbara transportalternativ, avslutar Dimitrios Nikopoulos, Styrelseordförande på Taxi Stockholm. 

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.