Lexus RZ slopar en elmotor för längre räckvidd

Lexus uppgraderar nu sin elbil Lexus RZ. Det genom att för första gången introducera den med tvåhjulsdrift. Lexus slopar helt enkelt elmotorn som driver bakhjulen och nya framhjulsdrivna RZ 300e får därmed också en liten boost i räckvidd.

Den officiella WLTP-räckvidden på Lexus RZ med framhjulsdrift är 480 kilometer, vilket kan jämföras med den fyrhjulsdrivna varianten 440 kilometer. Det med 18-tumshjulen. Går man upp i hjulstorlek till 20 tum är räckvidden 419 kilometer, istället för tidigare 394 kilometer.

Den främre motorn leverar en maximal effekt på 150 kW (204 hk) och ett vridmoment på 266 Nm. Sprinten 0 till 100 km/h gör den på åtta sekunder. Batteriet är på  71,4 kWh och snabbladdning från 0 till 80 procent ska under optimala förhålladen vara möjligt på runt 30 minuter.

– Detta skapar en ny ingångspunkt till RZ-serien, med ett lägre pris men utan uppoffring av egenskaperna som definierar Lexus första specialdesignade batterielektriska fordon, skriver Lexus om modellen.

De första leveranserna förväntas starta i juni på utvalda marknader, men just exakt vilka framkommer inte.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.