Volkswagen Golf ska bli elbil: ”De första designskisserna bådar gott”

Volkswagen Golf GTE (ej elbil).

Volkswagen Golf firar i år 50 år och är på många vis en lika stor ikon som Bubblan eller Folkabussen. Golfen har fängslat många genom åren, och det är en modell som helt enkelt hängt med länge, och Volkswagen planerar att låta den fortsatta hänga med ett bra tag till.

Volkswagen behöver bara låta den hänga med i utveckling, och när tidningen Car Magazine ställde frågan om vad det innebar så var svaret från Volkswagens varumärkeschef Thomas Schäfer tydligt:

– Golfen har alltid varit väldigt konstant men den har också alltid inneburit tekniska framsteg. Oavsett när det sker, så kommer nästa Golf att vara elektrisk. Vi har precis lanserat Mk 8.5 med olika drivlinor men att lansera en helt ny Golf med förbränningsmotorer är helt enkelt inte värt det i det långa loppet, svarade Thomas Schäfer.

Och kommer denna nya elektriska Golf att heta ID.Golf?

– Vi kommer bara kalla den Golf om det är en Golf, från proportionerna till prestanda. Vi har satt ihop den första definitionen, de första designskisserna med proportionerna och det bådar gott, tillade Thomas Schäfer.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.