Har Tesla precis visat skisserna på sin robottaxi?

Designer visar upp skisser för Teslas designchef Franz von Holzhausen.

Den 8 augusti ska Tesla visar upp en robottaxi, en produkt som Elon Musk ”tror kommer att bidra gigantiskt till Teslas tillväxt”. Det ska vara ”en dedikerad robottaxi som är mycket optimerad för autonomi” och ska sakna både ratt och pedaler.

På ett helt annat ämne har Tesla släppt en kampanjfilm om hur man önskar att sina aktieägare röstar vid det årliga aktieägarmötet. Just i denna filmen så syns för ett kort ögonblick designskisserna från ett helt nytt fordon. Ett fordon som saknar både ratt och pedaler.

Senare i filmen syns också en tvåsitsig träkonstruktion som matchar skisserna ganska väl.

I sociala medier spekuleras det nu om detta är den nya robottaxin. Vid tillfället syns också några exteriöra skisser på ett kompakt fordon, möjligtvis stort nog för två sittplatser.

Inzoomad bild.

Även om de exteriöra skisserna är oerhört svåra att tyda, så går det att ana ett fordon som kanske inte helt osökt för tankarna till något som motsvarar Smart Fortwo. Spekulationerna är igång i sociala medier, en del tror att det är den nya robottaxin medan andra hävdar att det är gamla designskisser som visats förut.

Den aktuella kampanjfilmen går att se nedanför:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.