Lucid Air har kommit till Europa och är nu elbilen med längst räckvidd (883 km)

Mercedes EQS får nu snällt kliva ner från prispallen som räckviddskungen med sina 758 kilometer. Amerikanska Lucid Air gör nu entré i Europa. De första leveranserna startade i Tyskland och Nederländerna i veckan.

Först ut är en limiterad utgåva med tillägget Dream Edition som kommer i två utföranden. En variant som prioriterar räckvidd och en som prioriterar prestanda.

Prestandamodellen får således namnet Lucid Air Dream Edition Performance. Den har två motorer som producerar 828 kW (1 111 hk) och har en räckvidd på 799 km (WLTP). Den klarar att göra 0 till 100 km/h på 2,5 sekunder.


Modellen med längst räckvidd är Lucid Air Dream Edition Range. Fokus ligger på effektvitet och den är också utrustad med två motorer men med en total effekt på 696 kW (933 hk). Den har enligt WLTP en räckvidd på 883 kilometer.

Lucid Motors har sedan en tid tillbaka tagit emot förbeställningar i de flesta europeiska länderna – Sverige inkluderat. Det finns dock inga officiella uppgifter på när de första svenska leveranserna startar.

Det finns inte heller några officiella prisuppgifter. Lanseringsmodellen som nu levereras i Nederländerna och Tyskland kostade strax över 2,3 miljoner kronor omräknat i svenska kronor.

Tre varianter till Sverige

Tre varianten finns att förboka i Sverige. Grundmodellen Lucid Air Pure erbjuder en räckvidd på 653 kilometer och levererar en total motoreffekt på 358 kW (480 hk). Den lite mer kraftfullare Lucid Air Touring har en totaleffekt på 462 kW (680 hp) och samma räckvidd som Air Pure.

Den tredje varianten är toppmodellen Lucid Grand Touring och är mest lik lanseringsversionen Dream Edition. Det är här vi hittar en räckvidd på upp till 883 kilometer och maximalt med hästkrafter.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.