Hyundai Ioniq 5N: ”Det här är en elbil man behöver uppleva”

Branschkollegan Christoffer Gullin har rest till Barcelona för att sätta helt nya Hyundai Ioniq 5N på prov på banan. Detta är en elbil från den sydkoreanska prestandavisionen Hyundai N och är på många vis helt unik.

Genom mjukvaran i bilen har Hyundai N lyckats fejka till allt från motorljud för att förstärka körkänslan, till att göra det möjligt att sladda runt i kurvor i ett särskilt driftläge, till att helt och hållet styra effektuttaget genom att simulera en manuell växellåda och växlar.

– Många kommer tycka det är löjligt, det här är inte löjligt, det är helt sjukt bra hur man gjort det, berättar Christoffer och tillägger ”Det är roligt att se vad man kan göra med en elbil, det här är en elbil man behöver uppleva”.

Christoffers inslag kan du se i videon nedanför:

Hyundai Ioniq 5 N är fyrhjulsdriven och levererar upp till 478 kW (650 hk) i motoreffekt, via ett särskilt boostläge kallat N Grin Boost. Bilen ska klara 0–100 km/tim på 3,4 sekunder och har en toppfart på 259 km/h. Det svenska prislappen landar på 834 900 kronor.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.