Taxi Stockholm väljer Nios elbilar som kan laddas med batteribyte

Elbilstillverkaren Nio meddelar idag att man inleder ett samarbete med Taxi Stockholm. Det genom att kunna erbjuda märkets flaggskepp Nio ET7 till taxibolagets chaufförer. Den eldrivna sedanen har ett rymligt baksäte, hög komfort och kan dessutom ”ladda fullt” på under fem minuter genom att helt enkelt byte ut hela batteriet.

– Vi är glada att meddela att Taxi Stockholms förare nu kan välja att köra Nio ET7. Med förstklassig komfort, en ljus och luftig kupé samt de för oss unika batteribytena tar vi upplevelsen för både taxiförare och passagerare till nästa nivå, säger Niklas Gustafson som är försäljningschef på Nio Sverige.

Taxi Stockholm har under de senaste åren snabbt börjat ställa om sin fordonsflotta till elbilar. I förra veckan öppnade man bland annat en egen snabbladdare mitt i centrala Stockholm för att underlätta för chaufförerna. Sommaren 2022 bestod fordonsflottan av fyra procent elbilar, idag är den uppe på närmare 40 procent.

Allt om Elbil testar Nio ET7 – ett baksäte värdig ett taxi!

– Taxi Stockholms bilmodeller genomgår en omsorgsfull process där vi tar hänsyn till våra kunder och kravställningen från upphandlad trafik. Säkerhet, bekvämlighet och driftsekonomin är exempel på områden som granskas noggrant under den här processen. Vi är glada över att välkomna en ny aktör som, förutom snabbladdning, även möjliggör batteribyte av deras elbilar. Vi ser fram emot att utöka vårt sortiment tillsammans med Nio och våra andra godkända bilmodeller, säger Dimitrios Nikopoulos, Styrelseordförande på Taxi Stockholm.

Det unika med Nios bilar är just batteribytet som ett alternativ till vanlig laddning. Ett batteribyte kan genomföras på fyra minuter vid någon av företagets batteribytesstationer. Nio har idag åtta stationer i Sverige, varav två i Stockholmsregionen eller närmare specifikt sagt i Arlandastad och i Frihamnen.

– Vi erbjuder framtidens bilar redan idag och revolutionerar själva elbilsupplevelsen genom att göra det lättare att ladda än att tanka, avslutar Niklas Gustafson.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.