Ionity bygger snabbladdare i Falkenberg

Ionity ska i år dubbla antalet snabbladdare i Sverige. Bland annat berättade Ionity tidigare i år om planerna på att öppna 12 nya stationer i samarbetet med fastighetsbolaget Regio.

Nu avslöjar Falkenberg Tröinge Fastighetsutveckling om ytterligare en Ionity-satsning. Denna gången i Falkenberg, i anslutning till E6/E20. Stationen blir ett komplement till de redan etablerade stationerna i Varberg och Helsingborg.

– Som elbilsförare ska du kunna njuta av friheten att åka vart du vill. Därför bygger, driver och utökar vi vårt nätverk av laddinfrastruktur längs motorvägar i 24 europeiska länder. Att ha en strategiskt placerad Ionity-station på plats var 150-200 kilometer gör det möjligt att korsa kontinenten i din elbil på ett klimatneutralt sätt, säger Jan Haugen på Ionity.

När stationen öppnar, eller hur många snabbladdare stationen kommer att ha är inte känt i dagsläget. Sedan tidigare finns det bland annat en stor Tesla Supercharger-station i området med 18 snabbladdare, samt tre 50 kW-laddare från Eon, Recharge respektive Mer.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.