Hertz Norge satsar på elbilar – går mot Hertz-strömmen

Pressbild: Hertz.

Under de senaste åren har vi läst om hur hybilsföretagen satsat stort på elbilar, och sedan börjat backa tillbaka från sina satsningar när det visat sig att kunderna inte varit redo att hyra elbilar. I USA exempelvis har Hertz sålt av en tredjedel av sin elbilsflotta.

Men hoppet för hyrbilsbolagen är inte helt borta. I Norge där elektrifieringen verkligen fått fäste i landet accelererar Hertz sin satsning på elbilar. Hertz i Norge köper nu in 530 nya elbilar, bestående av Volkswagen ID.3, ID.4 samt Cupra Born.

– Vi är exalterade över de möjligheter den här investeringen öppnar. När efterfrågan på miljövänliga transportalternativ växer är Hertz Norge redo att möta den, berättar Trygve Simonsen, vd för Hertz Norge.

Norska regeringen har som mål att alla nya bilar som säljs från 2025 ska vara elbilar. Fram tills nu är det hyrbilsbolagen som upprätthålligt en stor del av försäljningen av bilar med förbränningsmotorer, skriver Hertz i ett pressmeddelande. Det vill Hertz nu ändra på.

F.v. Bård Espeland, chef för flottförsäljning på Harald A. Møller AS, Jørn E. Skjeldrum, Fleet and Insurance Director på Hertz Norge, Trygve Simonsen Adm. dir. i Hertz Norge, och Ulf Tore Hekneby VD. i Harald A. Møller AS.

– Starka incitament har bidragit till att elektrifiera den privata marknaden för personbilar, men vi ser ändå att skatteregimen skickar biluthyrnings- och bildelningsaktörer i riktning mot de fossila modellerna. Det finns respekt för Hertz elbilssatsning som visar att de verkligen är villiga att investera i en grönare framtid även om det kostar pengar, kommenterar Ulf Tore Hekneby VD för bilhandlaren Harald A. Møller AS.

Som en del i satsningen kommer Hertz Norge tillhandahålla en rad verktyg för att hjälpa kunder på traven som inte är vana vid att köra elbilar. Det ska säkerställa en smidig och trevlig hyrupplevelse över hela landet.

Även om Hertz minskat antalet elbilar i USA så är man fortfarande det hyrbilsföretaget i världen mest den största elbilsflottan. Hertz Norge har som mål att ha en helt elektrisk fordonsflotta i framtiden.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.