Klart: De första leveranserna av Fisker Ocean startar i maj

Nu har Fisker fått klartecken att starta leveranserna av sin första elbil Fisker Ocean. Den nystartade biltillverkare har redan startat tillverkningen av bilen och har flera klara bilar som väntar på att levereras.

De första leveranserna är nu planerade till 5 maj. Nyligen fick Fisker Ocean mycket uppmärksamhet i samband med att modellen fick sin WLTP-räckvidd fastställd. Den får en imponerande räckvidd på 707 kilometer vilket är den lägsta räckvidden för en SUV. Det är också en bra bit över de 630 kilometer som Fisker ursprungligen siktat på.

– Hela Fisker-teamet är glada över att få vår lanseringsversion Fisker Ocean One till våra första kunder. De första leveranserna är planerade till den 5 maj. Vi avser att leverera alla Ocean One innan slutet av september samtidigt som vi också snart startar de första leveranserna av Fisker Ocean Extreme, med start i Europa och senare i USA, berättar VD Henrik Fisker.

Toppmodellen Fisker Ocean Extreme är fyrhjulsdriven med två motorer med en samlad motoreffekt på 405 kW (550 hästkrafter). De svenska priserna startar på 755 000 kronor.

Basmodell i september

Fisker planerar också en mellannivå och en basmodell. Det är Ocean Ultra med ett grundpris 615 000 kronor respektive Ocean Sport med ett grundpris på 450 000 kronor. De modellerna genomgår just nu typgodkännanden och Fisker förväntar sig att leveranserna kan starta i september.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.