Hyundai IONIQ 5 N ska tävla upp för Pikes Peak

Hyundai ska släppa lös sitt nya prestandaåk Hyundai IONIQ 5 N upp för branterna i den kända höghöjdstävlingen Pikes Peak Hill Climb. Tävlingen startar på 2862 meters höjd på Pikes Peak i Colorado och avslutas på 4301 meter på nämnda topp.

Loppet är drygt två mil och den tunna luften är en stor utmaning för många av de tävlande bilarna, men också för förarna som måste ha fullt fokus upp längs de slingrande vägarna. Hyundai kommer ställa upp med två serieproducerade IONIQ 5 N och två specialmodifierade sådana. De två förstnämnda kommer tävla i fordonsklassen för eldrivna SUV:ar i serieproduktion. Bakom rattarna kommer racingförarna Paul Dallenbach och Ron Zaras att sitta.

– Hyundai har en historia av att bevisa ny teknik och produkter på Pikes Peak som går ända tillbaka till 1992 och IONIQ 5 N tar det konceptet till högpresterande elbilar. Detta kommer visa vad kunder kan förvänta sig av IONIQ 5 N, kommenterar Till Wartenberg, chef för N Brand and Motorsport.

Hyundai IONIQ 5 N är märkets senaste lansering, och en prestandavagn utan dess like. Bilen producerar totalt 448 kW (601 hk), och hela 478 kW (641 hk) i ett särskilt boostläge. Toppfarten är 260 km/h. Loppet kommer att äga rum den 23 juni 2024.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.