Svensk säljstart för Hyundai Ioniq 5 N med ett pris på 834 900 kr

I helgen har den nya prestandaladdade elbilen Hyundai Ioniq 5 N svensk premiär och säljstart. Denna extra kraftfulla Ioniq 5 är utvecklad av företagets prestandadivision Hyundai N.

Genom att bygga vidare på tekniken vill Hyundai N maximerat både prestanda och körglädje både för vanliga vägar och bankörning. Det uttalade målet har varit att leverera en mer aggressiv viktöverföring i kombination med en mer direkt gaspedalsrespons. Något som man bland annat kan göra genom den unika och direkta precision som endast en elektrisk drivlinan kan leverera.

Ioniq 5 N kommer med fyrhjulsdrift och levererar upp till 609 hästkrafter. Eller hela 650 hästkrafter (478 kW) i det särskilda boostläget N Grin Boost. Bilen ska klara 0–100 km/tim på 3,4 sekunder och leverera en toppfart på 259 km/h.

Hyundai beskriver Ioniq 5 N som fullutrustad från start. Det svenska priset blir 834 900 kronor.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.