Hyundais sportiga elbil blir ännu sportigare inför nytt motorevent

I slutet på april inelds motorsportevenemanget Hyundai N Festival. Ett initiativ av den sydkoreanska biltillverkaren för att främja tillväxten och utvecklingen av landets motorsportkultur. En av tävlingsklasserna är eN1 som fokuserar på eldrivna bilar.

För det har Hyundai nu visat upp sitt bidrag till tävlingen i form av en modifierad version av nya prestandamodellen Hyundai IONIQ 5 N. Tävlingsbilen IONIQ 5 N eN1 Cup Car har slicksdäck, ett nydesignat karosskit, åtgärder för viktminskning, förstärkt säkerhetsutrustning och ytterligare racingcentrerade förbättringar.

– Vi är otroligt stolta över att presentera IONIQ 5 N eN1 Cup Car, vilket betonar vårt åtagande till hållbar racing. Denna unika eldrivna tävlingsbil demonstrerar vår banbrytande teknologi och gränsöverskridande passion för vad elbilar kan åstadkomma på racerbanan säger Till Wartenberg, Vice President och Head of N Brand & Motorsport.

Det nya karosskittet har låga och breddade skärmar, bredare spårvidd för förbättrad hantering, ökad downforce från främre skärm och bakre vingar samt förbättrad aerodynamisk prestanda. Den är också lättare då många onödiga komponenter tagits bort.

Hyundai N Festival inleds med öppningsrundan på Inje Speedium den 27 april. eN1-klassen har sin officiella träning under öppningsomgången, följt av 10 lopp i den femte rundan. Tävlingsformatet kommer att variera, och inkludera utslagstävlingar (en-mot-en) samt traditionella sprintlopp, vilket möjliggör en omfattande förståelse för och tester av olika EV-racingmetoder.

– Genom eN1-klassen är vårt yttersta mål att etablera Hyundai Motor som en sann ledare inom plattformen för EV-motorsport, främja tillväxt och utveckling av Koreas livliga motorsportkultur samtidigt som vi gör ett kraftfullt intryck på global skala, berättar Joon Park, Head of N Brand Management Group.

– Med eN1-klassen är vi redo att omdefiniera racingens framtid och bana väg för en ny era av elektrifierande motorsportprestationer, avslutar Joon Park.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.