MG ska visa nostalgisk elbil, klarar 0 till 100 km/h på 1,9 sekunder

MG ska snart visa upp en modern variant av märkets tidigare rekordbilar som byggdes mellan 1930 och 1959 med syfte att sätta landhastighetsrekord. 1959 satte MG ett hastighetsrekord på 410 km/h med sin bil EX181.

Nu kommer den bilen tillbaka men med eldrift och under namnet EXE181. Denna nya slanka hyperbil med en sittplats ska klara 0 till 100 km/h på 1,9 sekunder. Karossen är ”ultra-aerodynamisk” och drivs framåt av fyra motorer.

MG avslöjar i övrigt inget om prestandan, men toppfarten blir nog ordentligt hög då den kräver fallskärmar för att bromsa (avslöjar bilderna). Premiären kommer att hållas på motormässan i Beijing i veckan i samband med märkets hundraårsfirande.

Vi får hålla tummarna för att MG bjuder på nya rekordförsök. Nedanför kan du se hur det såg ut när MG körde riktigt fort och satte hastighetsrekord 1959:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.