Samtliga 12 elbilar på plats för årets säsong av STCC

Volkswagen ID.3 som STCC-bil.

Nu är samtliga 12 bilar klara till årets säsong av STCC som för första gången blir helelektriskt. Bakom bilarna står EPWR i Vikmanshyttan i samarbete med partners som Skellefteå Kraft och SKF.

Totalt har EPWR tillverkat tre Cupra Born, tre BMW i4, tre Tesla Model 3 och tre Volkswagen ID.3 som nu levererats till STCC. I veckan kommer de första funktionstesterna att utföras med samtliga bilar på Ljungbyheds Motorbana innan vidare tester väntar på Mantorp Park.

– Känslan är fantastisk att se 12 helt nya tävlingsbilar i vår bas i Ljungbyhed inför vår historiska säsong 2024. Detta är vårt största steg framåt hittills tillsammans med EPWR och teamen, ett efterlängtat sådant efter förseningarna förra året, säger Micke Bern, vd för STCC.

Tesla Model 3 som STCC-bil.

Premiären för säsongen kommer sedan att äga rum i Göteborg den 8 till 9 juni och väntas locka storpublik på banan intill Ullevi.

Så kommer banan i Göteborg se ut.

Premiärtävlingen i Göteborg kommer att bestå av två förare som tävlar åt gången i ett Race of Champions-liknande upplägg. Efter inledande testpass börjar en stege med åttondelsfinal, kvartsfinal, semifinal och final för att kora en finalsegrare.

– Vi är oerhört stolta över att fortsätta vår expansion tillbaka in i städerna och framför allt att återvända till Göteborg med ett långsiktigt samarbete. En stad med ett starkt motorintresse och ledande miljöarbete, säger Micke Bern om loppet i Göteborg.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.