Elbilen Hyper SSR ska utmana Rimac Nevera

Rimac Nevera är världens snabbaste serieproducerade elbil som genom fyra elmotorer producerar 1 914 hästkrafter och tar bilen från 0-100 km/h på 1,97 sekunder. Leveranserna startade i somras, där en av de första kunderna var Nico Rosberg.

Nu har det kroatiska bilmärket fått en utmanare i form av GAC Aion från Kina. I dagarna har GAC Aion visat upp elbilen Hyper SSR som ska bräcka Neveras 0 till 100-sprint.

Hyper SSR blir fyrhjulsdriven, kan producera 1 225 hästkrafter och ska enligt tillverkaren själva klara 0–100 km/h på 1,9 sekunder.

GAC Aion säger att leveranserna ska starta någon gång under 2023. Priset blir dessutom betydligt lägre än Neveras prislapp på 20 miljoner kronor. Hyper SSR kan du få för ”bara” 2,5 miljoner.

GAC-koncernen ligger bakom mycket banbrytande teknik inom elektrifieringen så det är ingen omöjlighet att företaget skulle lyckas bräcka Rimacs rekord. Bland andra innovationer från GAC finns tekniken som skapat världens snabbaste snabbladdare. Den kunde du läsa om här på Allt om Elbil i helgen. Om du missade den artikeln så hittar du den här.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.