En Rimac Nevera är ute och kör – se när Nico Rosberg provar sin nya elbil

Racingföraren Nico Rosberg är ägaren av den första serietillverkade supersport-elbilen Rimac Nevera. För en vecka kunde vi i en video följa med när han hämtade ut elbilen hos Rimac och också träffade grundaren Mate Rimac.

I en andra video kan vi nu följa med när Nico kör sin sprillans nya Rimac Nevera för första gången. Den kraftfulla elbilen har över 2 000 hästkrafter och är världens snabbaste bil i serieproduktion.

Med sig i passagerarsätet har han rejält nervös Mate Rimac, som stundtals ogillar Nicos racingkörande. Inslaget kan du kolla in nedan:

– Det är ett nöje att köra den här bilen. Den är väldigt rolig, för du kan köra den på ett sätt där du inte nödvändigtvis märker den extrema prestandan, men sen kan du också plocka fram superprestandan när du vill, säger Nico om upplevelsen i bilen.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.