Renault Trafic E-Tech Electric får 240 km räckvidd och lastar 1,1 ton

Hantverksfavoriten och Renaults bästsäljande skåpbil Renault Trafic kommer nu som en helt eldriven modell. Det är nu i samband med transportbilsmässan IAA i Hannover som Renault för första gången visar upp nyheten.

Renault Trafic E-Tech Electric kommer i flera storlekar precis som många andra skåpbilar för kommersiellt bruk. Lastvolymen är på mellan 5.8m3 till 8.9m3 beroende på utförande.

Du kan välja på antingen 5,08 eller 5,48 meter i längd, och på höjderna 1,97 eller 2,50 meter. I sitt längsta utförande via en extra lastlucka i skiljevägen går det att lasta in föremål med en längd på hela 4,15 meter. På dragkroken får Trafic E-Tech dra 750 kilo och lastkapaciteten är upp till 1,1 ton i skåpet.

Den nya transportbilen är utrustad med en motor på 90 kW och får genom ett batteri på 52 kWh en räckvidd på 240 kilometer. Den placerar sig därmed strax under den största konkurrenten Ford E-Transit, som är både motorstarkare och har ett par mils längre räckvidd.

Som standard är Renault Trafic E-Tech endast utrustad med AC-laddning. Då med upp till 22 kW vid 3-fas. Snabbladdning är ett tillval och har en kapacitet på 50 kW.

Försäljningen i Sverige kommer att starta i början av 2023. De svenska prisuppgifterna kommer Renault att kommunicera vid ett senare tillfälle.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.