Första Nio Power Swap har rullat ut från fabriken i Ungern

Nio håller på att etablera sig i Europa. Sverige är ett av de länderna som står på tur och den första modellen kommer bli Nio ET7.

Nio har också öppnat en fabrik i Ungern som bygger de batteribytarstationer som Nio erbjuder som komplement till traditionell laddning med sladd. Nu har den första färdiga stationen rullat ur från fabriken.

Denna ”Power Swap-station” som det heter på Nio-språk är på väg till Tyskland, men det är okänt till vilken ort. Under högtidliga former markerade Nio detta som startpunkten för utrullningen i Europa. På plats under en ceremoni fanns bland annat Qin Lihong och William Li, Nios två grundare.

Sedan milstolpen i Ungern har duon William Li och Qin Lihong också synts till i Tyskland där ska de ha åkt runt i en Nio ES8. Att Nios lansering i Europa är nära är mycket tydligt.

Det är sedan tidigare bekräftat att den första modellen Nio ET7 ska bli beställningsbar i Norge, Tyskland, Nederländerna, Danmark och Sverige senare i år. De första bilarna ska redan vara på väg på ett skepp till Europa.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.