Fiskers drastiska drag, bli uppköpt av en biltillverkare för att överleva

Fisker Pear.

Det går tufft för Fisker, som i sin senaste årsrapport skriver att man inte har tillräckligt mycket pengar kvar för att klara sig under de kommande 12 månaderna. Fisker söker nu ytterligare finansering för att kunna fortsätta enligt plan.

Om Fisker inte plockar in tillräckligt med kapital kommer man behöva lägga ner flera av sina planerade projekt, sänka produktionen av Fisker Ocean och göra sig av med personal. Även de tre kommande elbilsmodellerna Kayak, Pear och Ronin kan vara hotade.

Fisker berättar att man är i förhandlingar med en stor biltillverkare om en betydande investering i bolaget, som också inkluderar gemensam utveckling av en eller flera elbilsplattformar och tillverkning i Nordamerika.

– På den strategiska fronten förhandlar Fisker med en stor biltillverkare om en potentiell transaktion som kan innefatta en investering i Fisker, berättar Henrik Fisker.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.