Eldrivna pickupen Fisker Kayak kommer säljas i Europa

I höstas visade Fisker upp flera koncept på nya elbilar. Ett av dessa var den eldrivna pickupen Fisker Alaska. Sedan dess har modellen döpts om på den europeiska marknaden och får det nya namnet Fisker Kayak.

Samtidigt bekräftar Fisker också att pickupen kommer att lanseras i Europa. Modellen ”Alaska” kommer att gå i produktion 2025 i USA, och planen är då också att skeppa ett litet antal till Europa. Det har företagets VD Henrik Fisker bekräftat för Autocar.

Fisker Kayak kommer mäta 5,3 meter i längd, vilket är stort för svenska mått, men inte amerikanska mått. Som en jämförelse är Ford F-150 Lightning 5,9 meter lång. Trots det ”kompakta formatet” kommer det vara möjligt att lasta mycket på flaket.

Genom att fälla ner bakväggen kan flaket förlängas från 1,4 till 2,3 meter och med lämmen bak nedfälld ytterligare förlänga lastbädden till 2,8 meter.

Kayak kan förlänga lastbädden in kupén.

Även om Fisker Kayak nu också är bekräftad till att nå Europa så är den kraftigt influerad av den amerikanska marknaden. Bara sådana tydliga saker som branschens största mugghållare och en hållare för cowboy-hatten talar sitt tydliga språk.

Planen är att erbjuda Fisker Kayak med två olika batteristorlekar. Ett mindre på 75 kWh som ska leverera en räckvidd på 370 kilometer. Ett större på hela 113 kWh som ska höja räckvidden till 550 kilometer. Till det kommer en rad olika motoralternativ som ska göra att Kayak kan ta sig från 0 till 100 km/h på mellan 3,9 till 7,2 sekunder beroende på utförande.

Riktpriset på den amerikanska marknaden är satt till 45 400 dollar. Ännu finns inga uppgifter om vad Kayak kan få för prislapp i Sverige.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.