Sista chansen att få klimatbonus för sin nya elbil

Den 8 november slopades klimatbonusen på elbilar hastigt och lustigt i Sverige. Sedan dess har det funnits en övergångsperiod för nyblivna elbilsägare som beställde sin bil innan bonusen slopades, men tagit leverans av bilen efter det datumet.

Nu sätter Transportstyrelsen ett slutdatum för eftersläntrarna. Senast den 31 mars 2024 måste den nya bilen registreras för trafik.

– Bilen måste ställas på i vägtrafikregistret senast den sista mars för att bonusen ska kunna betalas ut, säger Jonny Geidne, utredare på Transportstyrelsen.

För att klimatbonus ska betalas ut måste den sökande sedan styrka att bilen är beställd senast den 8 november 2022. I samband med att bilen ställts på för första gången har bilägaren fått en särskilt ansökningsblankett hemskickad. Den blanketten måste ha inkommit till Transportstyrelsen senast den 31 maj 2024.

– Vi vet att det finns bilar som är påställda sedan länge där vi inte fått in någon ansökan med intygande. Tyvärr vet vi inte hur många av bilarna som är berättigade till bonus. Det finns också en risk att ägare till påställda bilar inte längre har kvar sin blankett. I så fall går det att kontakta vår kundtjänst via telefon eller via formuläret på webbplatsen för att få en ny, säger Jonny Geidne.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.