Volkswagen ID.7 får bästa betyget någonsin i respekterade biltestet

Den tyska bilägarorganisation ADAC har gjort sig ett namn med sina mycket omfattande tester av bilar – och allt som hör till. Nu har ADAC gett sig an nya Volkswagen ID.7 och modellen får det högsta betyget någonsin i ADAC:s omfattande testprocess och tilldelas utmärkelsen ”mycket bra” och ett betyg på 1,5, på en skala där 1 är bäst.

– Volkswagen-elbilen är helt klart på väg in i den övre medelklassen, så den hör hemma med BMW i5, Mercedes EQE och Tesla Model S, skriver ADAC och hyllar bilen för dessa generösa utrymmen, bekväma stolar, precisa styrning och goda körkomfort.

Varje år går ADAC igenom runt 100 fordon i sina tester som som utvärderar mer än 350 kriterier i sju huvudkategorier. ID.7 får bland annat 1,1 i säkerhet, 1,5 i komfort, 1,0 för motor/körning och 1,2 i eco-testet.

Testet utfördes på en Volkswagen ID.7 Pro med en effekt på 210 kW (286 hk). Särskilt imponerade blev ADAC över den låga förbrukningen, vilket gör det till en ”av de mest ekonomiska modellerna i mellanklassen”.

– Det gör att ID.7 presterar bättre i ADAC-testet än de betydligt dyrare Mercedes EQS- och BMW iX-modellerna (båda fick betyg 1,6), skriver ADAC.

Kai Grünitz, styrelseledamot med ansvar för teknisk utveckling på Volkswagen kommenterar resultatet:

– Vi är mycket stolta och glada över detta fantastiska resultat. Fordonstestet som utförs av ADAC är oerhört viktigt och hålls mycket högt respekterat med tanke på organisationens status som ett oberoende organ. I detta avseende är jag övertygad om att detta betyg kan spela en roll för att övertyga ett stort antal potentiella kunder att välja vår helelektriska sedan, sa Kai.

Läs om testet här (på tyska).

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.