Den eldrivna bussen från Arrival klar för trafik – en buss som skiljer sig från andra bussar

Brittiska uppstickaren Arrival vill bygga eldrivna transporter inom den kommersiella transport- och fraktsektorn. Bland prototyperna har vi sett en taxibil och en budbil.

Arrival har också en eldriven buss på gång. Idag berättar företaget att den eldrivna bussen genomgått alla nödvändiga säkerhetstester och har blivit godkänd för trafik i Europa och Storbritannien. Det innebär nu att Arrival får testa bussen i skarpt läge på publika vägar med passagerare ombord.

– Denna viktiga milstolpe för Arrival är ett bevis på vår innovativa teknologi och vår unika nya metod för design och produktion av elfordon. Bussen skiljer sig från alla andra bussar, och använder teknik som utvecklats internt för att skapa fördelar för operatörer, passagerare och planeten, säger Denis Sverdlov, grundare och VD på Arrival

Bussen som fått det enkla namnet ”The Bus” erbjuder en flexibel interiör så att bussbolagen själva kan komponera ihop antalet sitt- och ståplatser längs med det helt plana golvet. Den har också adaptiv ljussättning och ett glastak för att skapa en trevligare interiör för både passagerare och chaufför.

Både på utsidan och insidan löper breda skärmar runt hela bussen. Här kan bussbolaget på ett enkelt och effektivt sätt kommunicera till passagerare och människor i omgivningarna.

Arrival planerar att starta den första serieproduktionen under det här kvartalet.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.