Arrival vill tillverka den perfekta elbilen för Uber – här är prototypen

Brittiska Arrival har specialiserat sig på eldrivna kommersiella fordon för transportsektorn. Bland annat har man tidigare visat upp eldrivna transportbilar man tagit fram i samarbete med UPS.

Nu berättar Arrival om nästa samarbete och det gör man på temat persontransporter. Denna gången har man tillsammans med Uber-förare tagit fram en elbil som ska vara anpassad för app-taxibolagen. Nu visar man upp den första prototypen.

– Detta är en viktig milstolpe för oss och vi är stolta över att idag visa upp Arrival Car. Under de senaste sex månaderna har vi samarbetat med Ubers chaufförer för att skapa ett fordon specifikt för denna bransch, och göra det prisvärt, hållbart och snyggt, säger Tom Elvidge, ansvarig för fordonplattsformar på Arrival.

Målet har varit att erbjuda en premiumupplevelse för passagerarna. Större benutrymme än en Rolls Royce och stora dörrar med enkelt insteg ska attrahera kunderna.

Samtidigt ska den upprätta kupén och stora fönstren ge föraren bästa möjliga sikt av omgivningarna. Allt för att göra resan i de livliga storstäderna så säker som möjlig för alla trafikanter. På den stora skärmen kan föraren styra klimatanläggning och andra funktioner i bilen. Skärmen är också fullt integrerad med taxiappen och här får föraren upp all information om passagerarna och deras resrutt.

Bilen är dessutom utvecklad med extra tåliga ytor som är lätta att rengöra. Dessutom ska behovet av reperationer hållas till ett minimum. Bilen är utvecklad för att klara att köras upp till 50 000 kilometer om året – till skillnad från den genomsnittliga körsträckan för en personbil som ligger runt 12 000 kilometer om året.

Nästa steg för Arrival är nu att påbörja tester med fordonet och samla in feedback till nästa steg i utvecklingen. Målsättningen är att erbjuda ”den mest effektiva, säkra och mest önskvärda bil för denna branschen” förklarar Arrival.

I en videon nedan får vi en genomgång av Arrival Car:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.