Första bilderna på Volvos och Renaults tre eldrivna transportbilar

Tidigare idag presenterade Volvo Group och Renault Group nya utförligare detaljer om sitt samarbete Flexis som ska resultera i eldrivna transportbilar. Nu visar man också upp de första bilderna på tre sådana fordon av olika varianter.

Skisserna avslöjar en blandning av både ny design och retrodesign, för tre olika fordonstyper. En mer klassisk transportbil, en chassibil samt en betydligt mer retromysig högre transportbil.

Flexis transportbil.

Bland detaljerna som Renault och Volvo släppte tidigare idag, tillsammans med franska fraktjätten CMA CGM som också är med på ett litet hörn, så handlar det om transportbilar speciellt anpassade för stadsmobilitet. Den flexibla plattformen som trion tar fram ska passa fordon av en stor bredd olika ändamål och batterikapaciteter efter behov.

Flexis chassibil.

Dessutom kommer de bli marknadens första transportbilar med en 800-voltsarkitektur, något som kan innebära riktigt snabb laddning. Perfekt för en budbil eller hantverksbuss som snabbt måste fylla på med laddning under ett pågående arbetspass.

Målet är att både hålla en konkurrenskraftig prisbild och att dessutom avsevärt förbättra säkerhetskraven i segmentet.

Relaterad lösning: Så ska Volvo och Renault utveckla nästa generations el-transportbilar.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.