Ett lösenord kommer att skickas till din e-postadress.

Budföretaget UPS har gått samman med elbilstillverkaren Arrival för att ta fram en ny budbil för utkörningar av paket. Att ta fram en eldriven mindre lastbil för transporter inom städer är en attraktiv marknad som många prioriterar. Bland annat Volvo Trucks har lovat en lastbil för stadsmiljö.

Planen för budbilen som UPS har tagit fram är ämnad för Paris och London i första hand. Initialt handlar det om 35 bilar för att testa och utvärdera fordonet. Räckvidden för budbilarna anges till 25 mil.

Annons

Den rundade framrutan är speciellt framtagen för att chauffören ska ha full koll på sin omgivning, och bland annat ha koll på cyklister som är en utsatt målgrupp bland trafiken i större stöder. UPS har inte angivit någon datum för när bilarna kommer rulla ut.

UPS ska bli riktigt gröna

Men att UPS menar allvar med sina miljövänliga transporter kan man inte tvivla på. Redan idag finns det 300 eldrivna fordon i UPS:s fordonsflotta i Europa och USA. Och nyligen gick man ut med att man förhandsbeställt 125 Tesla Semi för den amerikanska marknaden.