Spanien får rekordsnabb snabbladdare på 1,4 megawatt

Spanien får snart en imponerande laddstation med några av världens snabbaste snabbladdare. Där ska några av de enskilda laddpunkterna kunna leverera en effekt på upp till 1400 kW. Utformningen på stationen gör att den passar både personbilar och lastbilar.

Det är just lastbilarna som kommer ta del av den extremt höga effekten. Stationen ska byggas intill en logistikhubb i spanska staden Murica och är planerad att öppna till sommaren. Bakom bygget står de två energibolagen Iberdrola och BP Pulse.

Energibolagen har valt hårdvara från Power Electronics som tillhandahåller en lösning som kan balansera och fördela effekten mellan de olika laddpunkterna på stationen. Det är just den fördelningen som kan möjliggöra den höga effekten på enskilda stolpar.

Lastbilar kompatibla med MCS-standarden kommer att kunna ladda sina stora batterier på 600 kWh på under halvtimmen. För personbilar kommer det finnas laddpunkter utrustade med CCS-handtag med en lägre effekt på samma anläggning.

– Glad att tillkännage den kommande lanseringen av vår nya 1400kW MCS-laddstation i samarbete med Iberdrola BP Pulse. Första installationen kommer att ske i Murcia, Spanien i sommar. Så stolt över teamet, kommenterar Nacho Gonzalez, ingenjör på Power Electronics.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.