Volkswagen-chefen: VW större än Tesla år 2025 – vinner på bredare sortiment

Volkswagen-chefen Herbert Diess har ofta sneglat på Tesla i skiftet till elbilar. Han har både hyllat Tesla, Elon Musk och deras förmåga att snabbt bygga elbilar och skala upp produktionslinor.

I samband med Financial Times konferens ”Future of the Car” där Herbert Diess deltar som en av talarna berättar han att Volkswagen antagligen kommer kunna bli lika stora på elbilar som Tesla år 2025.

– Vårt mål är att vara världsledande inom elbilsförsäljning till 2025. Vi har en mycket ambitiös plan för att nå dit, sa Diess under konferensen.

Han medger också att det kommer bli en hård kamp mellan Volkswagen och Tesla för att gå om Tesla försäljningsmässigt.

– Det kommer att bli ett tight race. Jag måste säga att vi förväntade oss inte att vår främsta amerikanska konkurrent skulle vara så snabb, och det kommer en stegvis förändring i deras tillverkningskapacitet. Men vi har fler varumärken, från premium till mainstream, så vi kommer att behålla vår ambition, avslutar Diess.

En av nycklarna kommer bland annat vara att lansera en elbil i storlek med Volkswagen Polo inom märkena VW, Skoda och Cupra till ett lågt pris.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.