Dacia Sandero blir nästa elbil från budgetmärket

Lågprismärket Dacia har både varit snabba och återhållsamma när det kommit till elbilar. 2021 lanserade man Dacia Spring som blev Europas billigaste elbil och har varit den bästsäljande elbilen i flera länder i södra Europa.

Trots att man som märke blev en pionjär på billiga elbilar så har man fortsatt varit återhållsam i att bredda den satsningen. Strategin har varit: ”Dacia kommer en dag bli helt eldrivet, men kommer bli det så sent som möjligt som en respekt för märkets hållning till valuta för pengarna”.

Nu berättar Dacias VD Denis Le Vot att nästa elbil från Dacia kommer bli märkets bästsäljande bil Sandero. Det från och med nästa generation som kommer om tre år.

– Nästa generations Sandero kommer att ha en förbränningsmotor, men den kommer också att ha en elektrisk variant. Den kommer att födas 2027 eller 2028 och löpa fram till 2035, då EU kommer att kräva försäljning av endast nollutsläppsbilar, berättade Denis Le Vot i samband med bilmässan i Genève.

Vidare beskriver Le Vot vikten av billigare elbilar och lyfter fram Dacia Spring som blev en oväntad listetta för biltillverkaren. Med ett pris på under 20 000 euro har Dacia bevisat att det finns en efterfrågan på billiga elbilar. Först nu kommer konkurrensen:

– Konkurrensen kommer. Vi förväntade oss det, det är normalt. Vad du kan se är att det finns en marknad för överkomligt prissatta elbilar och det vet vi bättre än någon annan, summerar Le Vot.

För en vecka sedan presenterade Dacia en uppdatering av Spring. Med den uppdateringen ska bilen bli både bättre och ännu billigare.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.