Italien vill att elbilsjättar som Tesla och BYD bygger en bilfabrik i landet

Tesla Gigafactory Berlin.

Italien vill locka till sig en bilfabrik från Tesla i landet. Det framkommer i medier där landets industriminister Adolfo Urso säger att man har fått väldigt ”mycket positiv feedback”. Men enligt italienska medier ska samtalen inte bara kretsa kring Tesla.

– Vi har haft samtal med producenter från flera länder, inte bara östliga, utan även västerländska, säger berättar Adolfo Urso för tidningen Ansa. Med Tesla har man fört samtal ”under några månader”.

Dialogen handlar idag främst om biltillverkare som har liten eller ingen bilproduktion i Europa idag. Italien vill helt enkelt locka till sig nya varumärken som vill etablera sig här. Bland annat har man vänt sig till BYD.

Samtidigt skriver Bloomberg att det antagligen inte är så troligt att varken Tesla eller BYD kommer etablera en ny fabrik i landet inom en snar framtid. Tesla har varnat för minskad tillväxt under detta året och BYD har precis utannonserat planerna på etableringen av en bilfabrik i Ungern.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.