Europas billigaste elbil Dacia Spring uppdaterad och ännu billigare

Dacia Spring har länge varit Europas billigaste elbil. Nu har modellen uppdaterats. Spring har fortfarande ett batteri på 26,8 kWh och en räckvidd på strax över 200 kilometer vid stadskörning.

Det är samma batteristorlek som introducerades med modellen för tre år sedan. Dacia säger att ett litet batteri är nödvändigt för att hålla vikten nere. Den uppdaterade Spring väger 948 kg, endast 6 kg mer än tidigare.

Dacia har kritiserats för den korta räckvidden, men också hyllats. Dacia är övertygade om att detta är fullt tillräckligt för bilens kundgrupp:

– Data insamlad från Spring-förare visar att den genomsnittliga dagliga körsträckan är 37 kilometer med en snittfart på 37 km/h. I 75 procent av fallen laddas bilarna hemma, skriver Dacia.

Nya Dacia Spring har däremot fått en ny och mer kraftfull motor på 49 kW (65 hk). Motorn har blivit effektivare och den förväntade förbrukningen väntas landa på 14,6 kWh/100 km vid blandad körning.

Exteriört får Spring en ny design som följer Dacias nya formspråk. Interiört har Dacia introducerat ny teknik, och ett nytt digital gränssnitt i form av ett digital instrumentkluster på 7 tum och en mediaskärm på 10 tum.

Dessutom får nya Spring bättre förvaringslösningar i kupén samt en förvaringsbalja fram under huven.

Idag kostar Dacia Spring strax under 20 000 euro, och på vissa håll ännu lägre med subventioner. Uppdateringen ska säkerställa att Spring blir mer prisvärd än någonsin, de nya priserna som ska bli lägre presenteras i mitten av mars.

– Snyggare och ännu billigare, lyder ett uttalande från Renault-gruppens VD Luca de Meo.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.